Wandelcoaching

Door al wandelend gesprekken te voeren over je coachvraag, krijgt je vraag een nieuwe dimensie.
Je bewegen in de natuur geeft ontspanning, ruimte voor jezelf, ruimte voor afstand, creativiteit en inspiratie.
Doordat we niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar lopen of (soms ook letterlijk) stilstaan bij wat je bezighoudt, leidt dat tot nieuwe inzichten in je vraagstuk. De natuur helpt een handje, door verwondering op te roepen over wat er om ons heen te ervaren is. Ook biedt de natuur de ruimte en de vrijheid om in rollenspellen te oefenen met wat je bezighoudt.
Coachees ervaren naderhand meer rust en kunnen weer een stap vooruit.

Wandelcoaching benut ik bij ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en/of de balans tussen werk en privé.

In dit filmpje leg ik uit hoe ik werk.

Wil jij deze stap ook zetten?
Neem dan contact met me op.

Coaching on-the-job

Coaching-on-the-job werkt het beste bij ontwikkelen van je communicatievaardigheden in relatie tot collega's, klanten en/of andere externen.

Immers: Juist tijdens je werk gebeurt het.
Hoe ga je om met je collega, met een klant, een leerling? Wat er 'tussen de neuzen' (Wierdsma) gebeurt, is essentieel voor hoe (en of) je met elkaar in verbinding bent. Dat blijkt het moeilijkste dat bestaat. Je kijkt namelijk nooit samen vanuit hetzelfde perspectief, wel altijd vanuit ieders eigen perspectief. Daarmee is het ene perspectief niet beter dan het andere, het is vooral anders.

Mijn kracht zit erin dat ik je - naast je eigen - een ander perspectief bied op een situatie. Door vragen te stellen, wanneer ik observerend aanwezig ben bij vergaderingen bijvoorbeeld. Of door mijn ervaren gevoel bij een opmerking te benoemen. Door dit tijdens je werk te doen, vertraag je in het moment: Je reflecteert, onderzoekt en leert.

Coaching on-the-job kan ook met beeldcoaching. Fragmenten hiervan bespreken we dan samen na, waarbij je voldoening haalt uit wat al goed gaat (appreciative inquiry).
Je neemt vervolgens een of twee ontwikkelpunten mee, die je zelf kiest. Ik denk met je mee hoe je deze ontwikkelpunten kunt omzetten naar concreet gedrag. Je blijft echter zelf eigenaar van je ontwikkeling.

Meer weten?
Neem dan contact met me op.

Supervisie

Supervisie zet ik in bij ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en/of de balans tussen werk en privé.

Ik werk met je aan de ontwikkeling van de leraar in jezelf (je reflectievermogen). Dat betekent dat jij een casus inbrengt die je heeft geraakt. Daarmee gaan we aan de slag op de niveaus van je ervaring, je gevoel en je geschiedenis. Om zoveel mogelijk effect te bereiken, maak je naderhand een reflectieverslag en beschrijf je een nieuwe casus. Je leert jezelf hierdoor steeds beter kennen en ontwikkelt mogelijkheden en perspectieven om anders met (eerdere en nieuwe) ervaringen om te gaan.

Wil jij de leerkracht in jezelf ontwikkelen? Neem dan contact met me op.