logo paulavisser mobile

COACHING

Wandelcoaching

Door al wandelend gesprekken te voeren over je coachvraag, krijgt je vraag een nieuwe dimensie.
Je bewegen in de natuur geeft ontspanning, ruimte voor jezelf, ruimte voor afstand, creativiteit en inspiratie.
Doordat we niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar lopen of (soms ook letterlijk) stilstaan bij wat je bezighoudt, leidt dat tot nieuwe inzichten in je vraagstuk. De natuur helpt een handje, door verwondering op te roepen over wat er om ons heen te ervaren is. Ook biedt de natuur de ruimte en de vrijheid om in rollenspellen te oefenen met wat je bezighoudt. Coachees ervaren naderhand meer rust en kunnen weer een stap vooruit.

Wandelcoaching benut ik bij de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, het innemen van je plek in de organisatie en/of de balans tussen in- en ontspanning.

Coaching on-the-job

Coaching-on-the-job werkt het beste bij ontwikkelen van je communicatievaardigheden in relatie tot collega’s, klanten en/of andere externen.

Immers: Juist tijdens je werk gebeurt het. Hoe ga je om met je collega, met een klant, een leerling? Wat er ’tussen de neuzen’ (Wierdsma) gebeurt, is essentieel vor hoe (on of) je met elkaar in verbinding bent. Dat blijkt het moeilijkste dat bestaat. Je kijkt namelijk nooit samen vanuit hetzelde perspectief, wel altijd vanuit ieders eigen perspectief. Daarmee is het ene perspectief niet beter dan het andere, het is vooral anders.

Mijnkracht zit erin dat ik je – naast je eigen – andere perspectieven bied op een situatie. Door vragen te stellen, wanneer ik obseverend aanwezig ben bij vergaderingen bijvoorbeeld. Of door mijn ervaren gevoel bij een opmerking te benoemen. Door dit tijdens je werk te doen vertraag je in het moment: Je reflecteert, onderzoekt en leert. Zonder daarover een oordeel te vellen.

Coaching on-the-job kan ook met beeldcoaching. Fragmenten hiervan bespreken we dan samen na, waarbij je voldoening haalt uit wat al goed gaat (appreciative inquiry).
Je neemt vervolgens een of twee ontwikkelpunten mee, die je zelf kiest . Ik denk met je mee hoe je deze ontwikkepunten kunt omzetten naar concreet gedrag. Je blijft echter zelf de eigenaar van je ontwikkeling.

Ijsberg tekening 2

Wil jij deze stap ook zetten?

Neem dan contact met me op!

REVIEWS

Opdrachtgevers & Partners

Samenwerkingspartners:

Algemene voorwaarden

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.